Inspirerande kulturresor

Kultur är spännande, lärorikt och kan upplevas på många olika sätt över hela världen. För att uppleva häpnadsväckande konst, musik, arkitektur och olika kulturer så krävs det att man vidgar vyerna utanför vårt avlånga land. Det finns fantastiska kreationer, upplevelser, evenemang och folkslag att uppleva runt om i världen. Exakt vad och vart är upp till dig och ditt kulturella intresse. Här får du lite tips och idéer på resmål och upplevelser runt om i världen.

Kulturresa

Storstadsresor är ett säkert kort

Om man vill uppleva konst, arkitektur, kulinariska upplevelser och storslagna verk av olika slag, så är vissa av världens storstäder ett säkert kort. De billigaste resorna får du genom att boka en sista minuten på Restresor.nu. Här får du några bra exempel på resmål:

Paris

En storstad som är fullspäckad med vacker konst, kultur, arkitektur och ett spännande folk. Upplev Eifeltornet, Triumfbågen, mängder med museer och storslagna evenemang. Prova samtidigt den spännande Franska matkulturen och fantastiska viner. I Paris får man aldrig tråkigt och för dig som gillar kultur så är det kanske en av jordens bästa städer.

Lissabon

Det här är staden med kontraster. Upplev modern stadskultur i ena hörnet och anrika marknader samt gamla stadsdelar i andra hörnet. Ena stunden får du uppleva moderna och fantastiska byggnader medan i nästa stund häpnas av 1000-åriga arkitekturer på smala, krokiga bakgator. Lissabon är känt för sina fantastiska kulturarv och konstmuseer.

Amsterdam

Amsterdam är en fantastiskt vacker stad med vänliga människor, intressant arkitektur och mängder med sevärdheter. Här finner du allt från konstmuseer, historiska museer, båtturer, stadsvandringar samt världens vackraste trädgård. Besök bl.a:

• Riksmuseet
• Vincent van Gogh museum
• Museum för samtidskonst
• Rembrandts hem
• Anne Franks hem

Franska rivieran

Kanske det mest fantastiska och kulturrika resmålet i Europa. Upplev Provence med dess härliga invånare, spännande matkultur och enorma sortiment av unika viner. Besök platser och städer som kulturspäckade Nice, Härliga Cannes där den årliga filmfestivalen äger rum och Monaco där Europas största och mäktigaste casino finns. Alla dessa platser bjuder på fantastisk och anrik arkitektur samt konst och kultur som ger minnen för livet.