eToro

Hos eToro är det extremt enkelt att ägna sig åt social handel, en handelsstrategi som blivit mycket populär på senare år. Social handel innebär att du kan följa andra handlare online och välja att kopiera deras handel, inom de parametrar du själv anger. Hos eToro finns också funktionen Copy Portfolios, där du kan välja att kopiera olika portföljer som valts ut av eToro.

Om du vill kan du låta andra handlare följa och kopiera din handel på eToro, och om du blir en populär ledare kan detta resultera i att du får olika belöningar från eToro, till exempel rabatt på spreads. För att delta i programmet eToro Popular Investor krävs dock att man uppfyller flera krav. Bland annat krävs en insättning på minst 1 000 USD och rekrytering av minst en följare som kopierar dig i minst två månader med minst 500 USD i equity eller finance.

Viktigt: Hos eToro kan du även ägna dig åt helt vanlig individuell handel; det finns inte något krav på att kopiera andras handel eller låta andra kopiera din handel.

etoro

Att handla hos eToro

Hos eToro använder du dig av handelsplattformen eToro CopyTrader. Denna handelsplattform är specialbyggd för eToro och gör det extra enkelt att ägna sig åt Copy trading och social handel. För att kunna handla hos eToro måste du först öppna ett konto hos eToro.

Exempel på vad du kan handla med hos eToro:

  • Akier (det finns över 950 olika aktiebolag att välja mellan)
  • Exchange Traded Funds (ETF:er)
  • Valutor (det finns över 50 olika valutapar att handla med hos eToro)
  • Flera olika kryptovalutor
  • Sju råvaror

Du kan också spekulera baserat på index, och det finns ungefär ett dussin olika index att satsa på.

När kan jag handla?

Valutahandeln hos eToro är igång dygnet runt, eftersom valutamarknaden är igång dygnet runt. Vad gäller övriga tillgångar så kan handelsperioderna vara mer begränsade, beroende på vilka marknader som är aktiva runt om i världen. En aktie som är listad vid New York-börsen handlas när New York-börsen är öppen, och så vidare.

Fungerar det att handla i mobilen?

Ja, eToro CopyTrader fungerar bra på både smartphones och surfplattor.

Det finns en app för iOS (ladde hem den gratis från Apple App Store) och en app för Android (ladda hem den gratis från Google Play).

Apparna är en inte bara för handel, utan du får också tillgång till plattformens övriga funktioner, till exempel kundtjänsten, sociala funktioner, nyhetsservice, bevakningslistor, etcetera.

Användargränssnittet är smidigt och enkelt att använda, och det blir inte grötigt bara för att skärmen är liten.

Att komma igång med att använda eToro

  • Du kan testa hur plattformen eToro CopyTrader fungerar helt gratis och riskfritt genom att öppna ett Demo Account. Där får du låtsaspengar som du handlar med, för att utforska plattformen och prova på olika funktioner och strategier utan att riskera ett öre av dina egna pengar.
  • När du känner dig redo att börja handla för riktiga pengar hos eToro är det enkelt att byta över från Demo Account till eToro Standard Account. Det finns bara en typ av handelskonto för riktiga pengar hos eToro, så du behöver inte fundera över vilken kontotyp du ska välja.
  • Minsta insättning till eToro är 200 USD eller motsvarande. Du behöver alltså så pass mycket pengar för att komma igån att handla för riktiga pengar hos eToro. (Undantag gäller för handlare i USA, för dem räcker det med 50 USD.)

Frågor & Svar om eToro

Erbjuder eToro hävstångshandel?

Ja, hävstänger är tillgängliga hos eToro. Högsta möjliga hävstång är 1:30.

Finns det stöd för teknisk analys?

Ja, eToro är väl införstådda med att många av deras handlare ägnar sig åt teknisk analys (TA). För att underlätta erbjuder eToro en lång rad verktyg för TA och djup historisk marknadsdata.

Kan jag handla med kryptovaluta hos eToro?

Ja, det går att handla med kryptovaluta hos eToro, och eToro erbjuder också en e-plånbok för kryptovaluta. Du laddar hem och installerar en app och den fungerar som on-chain plånbok för din kryptovaluta. I denna plånbok kan du förvara kryptovaluta, och det går också att använda den för att växla vanlig valuta till kryptovaluta och tvärt om. Exempel på kryptovalutor du kan förvara i din eToro kryptovaluta-plånbok är Bitcoin, Bitcoin cash, Ethereum och Litecoin. Det finns en app för iOS och en annan för Android. Bägge fungerar bra på både smartphones och surfplattor. Du kan se dina blockkedjetransaktioner utan att exponera din privata nyckel. För ökad säkerhet, använd funktionen multi-signature sign-in.

Är eToro ett seriöst företag?

Ja, eToro är en seriöst företagsgrupp som har varit igång sedan år 2007 och har gott rykte i branschen. Företaget grundades i Israel år 2007 under namnet RetailFX, av Yoni Assia, Ronen Assia och David Ring. Basen för företagsutveckling ligger fortfarande kvar i Israel, men eToro har också öppnat kontor i andra delar av världen, bland annat Storbritannien, Cypern, Australien, USA och Kina.

För oss svenska handlare är det eToro Europe i Cypern som är motpart, vilket ger ökad trygghet. Cypern är ett EU-land och EU har extra säkerhetsregler på plats för att skydda vanliga konsumenter som handlar. eToro Cyprus har licens från CySEC (licensnummer 109/10).

Insättningar och uttag

Exempel på godkända transaktionsmetoder är PayPal, Neteller, Skrill, Webmoney, VISA, MasterCard, Diners, Yandex, China Union Pay och Bank Wire Transfer.

Minsta möjliga insättning för handlare utanför USA är 200 USD.

När du gör en uttagsbegäran, räkna med att eToro kommer att behöva minst tre bankdagar för att behandla den. Minsta möjliga uttag är 50 USD och varje uttag debiteras en uttagsavgift på 5 USD. Kostnader för valutväxling kan tillkomma.

I skrivande stund gäller följande kostnader för valutaväxling:

EUR/USD: 250 Pips
CAD/USD: 250 Pips
JPY/USD: 250 Pips
AUD/USD: 100 Pips
GBP/USD: 50 Pips
RMB/USD: 50 Pips
RUB/USD: 50 Pips

Kundtjänst

Kundtjänsten är bemannad dygnet runt på vardagarna, men stängd på helgerna. Du når kundtjänsten genom att använda e-postformuläret hos eToro eller öppna ett fönster för livechatt.